2014-07-29
Vakantie

Vakantie

De maanden juli en augustus zijn voor bijna heel Nederland de vakantiemaanden. Een deel reist naar vreemde oorden, anderen relaxen wat dichter bij huis.

Wij brachten de vakantie in juli bijna altijd door op De Parade in Utrecht of Amsterdam, daarna, begin augustus, in Arnhem op het Sonsbeek Theater Avenue en eind augustus/begin september een dag of acht in Zeeland bij het Zeeland Nazomerfestival.
Zo beleefde ik spannende avonturen in eigen land. Zag ik op de oude veerstoep van het voormalige veer Kruiningen-Perkpolder een ongeëvenaard mooie ‘Vrouwen van Troje’ en vorig jaar in de laatste dagen van augustus een voor mij steeds dierbaar wordende ‘Kabaal en Liefde’ van Schiller op een buiten locatie in Renesse met als achtergronddecor kasteel Moermond.
Tussen de genoemde theaterfestivals door is er altijd wel ergens locatietheater. Zo speelde begin juli De Plaats op een fruitboerderij in Elst het toneelstuk ‘De Kersentuin’ van Tsjechov en de eigen eenakter ‘De Koning van Batouwe’. Indrukwekkend mooi gespeeld door onze oud-plaatsgenoot Jaap van den Top.
Sinds vorig jaar is De Plaats in Wageningen bekend en geroemd geworden omdat ze in het kader van Wageningen 750 acht locatievoorstellingen georganiseerd hebben met plaatselijke dansers, zangers, acteurs en muzikanten onder de titel ‘Expeditie W750’. Prachtig!

Ook voor thuisblijvers is er deze zomer in Wageningen van alles te doen.
Voor liefhebbers van theater is er bijvoorbeeld op 16 augustus om 12.00 uur op de markt een optreden van Ellen ten Damme. Voor liefhebbers van voetbal is het eind juli/begin augustus altijd prachtig de eerste trainingen te zien van de selectie-elftallen van onze plaatselijke voetbalclubs.
Een derde van de selecties is, met bruine benen, net terug van vakantie, een derde ligt of loopt nog bruin te worden in een vakantieoord en een derde moet nog weg om te genieten van een nazomerzonnetje. De eerste oefenwedstrijden worden zaterdag 16 augustus in het kader van de Wageningen Cup gespeeld. Inmiddels een traditioneel toernooi dat vroeger schuilging onder de naam de Veluwepostcup. Voor echte voetballiefhebbers in onze stad natuurlijk een must. Verwoede krachtmetingen tussen meestal een stuk of zeven, acht plaatselijke en regionale elftallen en aan het eind wint WAVV.

Maar waar u ook naar toegaat deze zomer, ik wens iedereen het mooiste weer en ontspannende avonturen toe en vooral allemaal gezond weer terug.

2014-07-29