2014-08-27
Postzegelformaat

Postzegelformaat

De rijdende rechter:
Buren die elkaar jarenlang naar het leven staan om overhangende takken, lekkende dakgoten die afwateren in de tuin van de buren, schuttingen die te hoog of te laag zijn of kadastraal iets over de erfgrens zijn geplaatst.
Recht van overpad dat wel of niet verjaard is, bomen die het uitzicht belemmeren of een haan die ’s ochtends te hard kraait.

Je kunt het zo gek niet bedenken of buurtbewoners communiceren alleen nog met elkaar door middel van scheldwoorden en bedreigingen: krankzinnigheid op postzegelformaat.

Het familiediner:
Familieleden die elkaar al tientallen jaren mijden als de pest omdat iemand een keer een verjaardag is vergeten, opa die op een bruiloft schuine moppen heeft verteld of een nicht van de warme kant die achttien jaar geleden op een familieweekend is uitgegleden op een poepluier die een nicht van de koude kant heeft laten slingeren: Krankzinnigheid op postzegelformaat.

De wereldpolitiek:
Oekraïne, Gaza, Mali, Syrië, ISIS, Soedan, Congo: krankzinnigheid op wereldformaat.

En Wageningen? Wij vechten tegen windmolens.

2014-08-27