2014-09-23
Zorg

Zorg

Heel Nederland maakt zich grote zorgen over de implementatie van de zorg na 1 januari 2015. Alle zwartkijkers voorspellen dat het een ramp wordt wanneer de gemeentebesturen de WMO en de Participatie moeten gaan organiseren.

Waarschijnlijk ben ik een van de weinigen die er met groot verlangen naar uitziet.
Wat is er mooier dan verzorgd te worden door ons gemeentebestuur?
Ik droom er ‘s nachts vaak van, zie het al helemaal voor me.

Elke ochtend word ik wakker gemaakt met een ontbijtje door Lara de Brito.
Daarna doet ze mij in bad en wanneer ik er weer spik en span bijzit geeft ze mij met een gulle glimlach over aan de wethouder van sport Han ter Maat.

Op woensdag- en zaterdagochtend rent hij (zijn hobby!) met mij in een rolstoel naar de markt en levert mij, gepakt en gezakt, om 12.00 uur weer thuis af. Op de andere dagen van de week maken we een rondje door de Wageningse Eng. We eindigen onze ochtendgymnastiek met drie keer de beklimming van de Wilhelminaweg.

Daarna komt planoloog Michiel Uitdehaag. Hij maakt met mij de planning van de rest van de dag. Als wethouder van financiën betaalt hij al mijn rekeningen en handelt mijn dagelijkse correspondentie af.

De avond breng ik door met burgemeester Geert van Rumund (communicatie en voorlichting). Urenlang hebben we discussies over Pieter Jelles Troelstra, Koos Vorrink en de socialistische visie op de moderne verzorgingsmaatschappij.

Om 23.00 uur kapt Lara de Brito onze discussies af om mij in te stoppen en na een nachtzoen zegt ze met gevoel: ‘Slaap lekker en tot morgenochtend, Klaas’.

Heerlijk, ik wou dat het al 1 januari was.

2014-09-23