2014-10-18
Zwartepieten

Zwartepieten

Terwijl de halve wereld in brand staat, ik hoef maar te verwijzen naar Irak, Isis, Syrië, Mali, Rusland, Oekraïne, De Krim, separatisten of Jemen, bedreigen wij hier in het tolerante Nederland elkaar met de kwestie of zwarte Piet wel of niet zwart mag zijn.
Als de hele wereld de schrik heeft van de virusziekte Ebola, een vulkaanuitbarsting of overstromingen vliegen wij elkaar in de haren met een zwarte-, een kaas-, of een stroopwafelpiet. Benaderen wij in Nederland elkaar via de sociale media op een asociale manier.
Wat mijn mening is in deze? Al een aantal jaren geleden heb ik mijn mening gegeven in dit korte versje met de titel ‘Zwartepieten’.

Zwartepieten

‘Mijn God’ sprak Adam
‘Dit moet ik toch even kwijt
Ik tref geen blaam want
Eva die heeft mij verleid’

En Evalief sprak op haar beurt: ‘Pardon
Het was een valse slang, Heer
Die het eerst begon’

Zo is het zwartepieten in het leven
Ons met de paplepel ingegeven

2014-10-18