2014-12-02
Nooit meer buitenspel (2)

Nooit meer buitenspel (2)

Sinds enkele jaren is de KNVB ook heel voorzichtig begonnen met een competitie Jeugd G-voetbal: een veldvoetbalcompetitie voor jongeren met een beperking. Heel voorzichtig want er spelen in district Oost op dit moment nog maar 17 jeugd G-teams. Nog te weinig om op te delen in een pupillenafdeling voor spelers van 6 tot 12 jaar en een juniorenafdeling voor spelers van 12 tot 18 jaar. Daarom is voorlopig gekozen voor één jeugd G-competitie voor spelers van 6 tot 16 jaar.
Dat betekent meestal een enorm lichamelijk en mentaal verschil tussen de teams.

Daar komt nog bij dat de Jeugd G niet, als bij de senioren G, twee keer een half uur op een half veld ‘8 tegen 8’ spelen, maar twee keer twintig minuten op een half veld ‘7 tegen 7’. Je zou eerder verwachten dat de jeugd op eenzelfde veld met grotere teams zou spelen dan de senioren. Een reden is waarschijnlijk, dat de verenigingen vaak te weinig jeugd G-spelers hebben om grotere teams te kunnen vormen.

De huidige 17 teams in district Oost zijn verdeeld over twee poules: één poule met 8 teams en één poule met 9 teams. Die teams spelen niet elke week maar één keer in de veertien dagen. Zo hebben de spelers op de vrije zaterdagen de mogelijkheid voor ‘Naast Schoolse Activiteiten’, zoals stage werkzaamheden op een zorgboerderij.

In onze regio speelt alleen SKV in de jeugd G-competitie. Op dit moment zijn er 16 spelers, net te weinig om twee teams te kunnen vormen. Je hebt minimaal 10-11 spelers per team nodig in verband met ziekte, wissels en de eerdergenoemde ‘Naast Schoolse Activiteiten’. Er zijn dus minimaal nog 4 spelers nodig om een tweede team te kunnen vormen.

Belangstellenden kunnen een maand op proef meetrainen (gratis) om te kijken of het bevalt. Voor informatie: gvoetbalskv@gmail.com.

Op de foto een gedeelte van het jeugd G-team van SKV in hun nieuwe outfit. Gesponsord door, zeer passend uit historisch voetbalperspectief gezien, De Wageningsche Berg. De tassen zijn gesponsord door Wageningse Schilderwerken en IMO Carwash.

2014-12-02