2015-04-10
Participatie

Participatie?

Als je de lente niet in je hoofd hebt zorgen de tuincentra, de bouwbedrijven en de supermarkten er wel voor dat je er niet aan ontkomt. Overal staan grote stellages met viooltjes, primula’s, salvia’s, begonia’s en vlijtige liesjes. Zelfs lobelia’s en petunia’s worden al aangeboden ofschoon een ijzeren plantenwet zegt dat je die pas mag planten na de IJsheiligen.

Al die rekken met kuip- en perkplanten zorgen ervoor dat je duizelig wordt. Ik ook. Toen ik thuiskwam had ik er veel teveel meegenomen. Meer dan ik aan kuipen en perken heb.

Op parkeerplaatsen waar je vooraf moet betalen, zoals op de Gerdesstraat, zorg ik er altijd voor dat ik ruim voldoende tijd heb om in de stad mijn boodschappen te kunnen doen. Door slordig tijdbesef heb ik ooit f 67,50 leergeld betaald.

Sindsdien komt het vaak voor dat ik nog een uur parkeren tegoed heb. Mijn kaartje met teveel gekochte parkeertijd geef ik dan altijd door aan een nieuwparkeerder. Dat heeft mij van veel jonge dames, al of niet op leeftijd, een fluwelen glimlach opgeleverd.

Nog niet zo lang geleden las ik dat het weggeven van teveel gekochte parkeertijd verboden is. Wanneer je betrapt wordt krijg je een forse boete. Het moet niet gekker worden! Ik geef een door mij betaald parkeercadeautje aan een medemens en wordt daarvoor beboet. En dat door een gemeente die zorg voor elkaar hoog in het vaandel heeft.

Als onze wethouder van zorg, Lara de Brito, ooit mocht parkeren (ze fietst bijna altijd) en ik heb parkeertijd over, dan krijgt ze mijn parkeerkaartje. Ben benieuwd of ik een fluwelen glimlach of een bekeuring krijg.

2015-04-10