2015-05-27
Ik ook van jou

Ik ook van jou

Het gebeurde in de rustige periode na de feestdagen van Koningsdag, 5 mei en Moederdag.
Waar het gebeurde? Op de hoek van de Molenstraat en de Heerenstraat? Zou kunnen. Of was het een eindje verderop, in het Torckpark? Ik weet het niet meer.

Wat er gebeurde? Een meisje zei in haar telefoon: ‘Ik ook van jou’. Dat was alles wat ik als passant hoorde. Genoeg om over te filosoferen.
Zei de persoon met wie ze telefoneerde: ‘Ik heb nog een heleboel van je te goed’? Het meisje daarop: ‘Ik ook van jou! En als dat zo was, wat hadden ze dan van elkaar te goed?
Geld, een kratje bier, een paar flessen wijn, boeken, een belofte?

Of hadden ze ruzie met elkaar? Zei de andere kant: ‘Ik krijg een zeer slecht humeur van jou’. Zij: ‘Ik ook van jou’.

Misschien was het heel iets anders. Werd haar gevraagd welk boek ze aan het lezen was en zei ze: ‘Ik ook van Jou’. Van Ronald Giphart. Of hadden ze het over een film. De film van het boek van Ronald Giphart, die niet toevallig, ook ‘Ik ook van jou’ heet.

Misschien was het simpeler, was het haar geliefde die zei: ‘Ik hou van jou’ en bevestigde zij hun liefdesgeluk met: ‘Ik ook van jou!’. Was ik getuige van een romance?

Of juist van een verbroken relatie? Zei de andere kant: ‘Ik heb veel van je geleerd en veel van je genoten’. Zij treurig: ‘Ik ook van jou’. Of klonk ze juist niet treurig, was zij het die het uitmaakte? Ik weet het niet.

Waar het gebeurde? Ik weet ik niet meer. Wat er gebeurde? Dat zal ik waarschijnlijk nooit te weten komen. Alles wat ik weet is dat er iets gebeurde in het leven van een meisje in Wageningen.

Wat daar nou zo interessant aan is? Gewoon wat filosoferen in de rustige periode na de feestdagen die we met veel mensen om ons heen gevierd hebben. Gewoon wat filosoferen over hoe weinig we soms weten van de mensen om ons heen. Maar toch een mening over alles en iedereen hebben. Wat zeg je? Ik ook van jou!

2015-05-27