2015-06-22
FIFA Voetbal

FIFA Voetbal

Je zou er treurig van worden maar er is hoop. De top van de wereldvoetbalbond begint verdacht veel te lijken op een roversnest. Een frisse wind laten waaien zal geen effect meer hebben. Daarvoor is de lucht inmiddels te veel vergiftigd. De boel moet met wortel en tak uitgeroeid worden maar volgens mensen die het kunnen weten is dat onderhand onbegonnen werk.

De geschiedenis heeft echter geleerd dat als de top verrot is de oplossing ligt bij de machtige arm van de basis. Het feit dat de laatste tijd allerlei deksels van allerlei doofpotten gelicht worden is het begin van de grote schoonmaak bij de FIFA.
Vanaf nu zou ik de titel van dit verhaal dan ook willen herdopen tot ‘Viva Voetbal!’
Het afgelopen seizoen hebben we bij SKV gezien dat aan de basis het voetbal niet alleen leeft maar ook uitbundig groeit en bloeit. Een kleine duizend voetballers en enkele honderden vrijwilligers zorgen week in week uit voor een onwaarschijnlijke inzet en enthousiasme. Een enthousiasme dat overslaat naar alle sectoren: de jeugd, de senioren, het vrouwenvoetbal en het G-voetbal.

Alleen al bij de G-jeugd heeft zich in de maand juni 20% nieuwe leden aangemeld.
De leiding van het G-voetbal blijft streven naar een betere leeftijdsindeling bij de G-jeugd.
Ideaal zou zijn een splitsing in G-junioren en G-pupillen.
Daarvoor is helaas in district Oost de afdeling van de G-jeugd nog te klein. Wel zien we voor het komende seizoen een vrij forse groei. Waren er in het vorig seizoen nog maar 17 of 18 G-jeugdteams, het komende seizoen hebben zich maar liefst 27 teams ingeschreven. Daardoor ziet het er naar uit dat in het nieuwe seizoen de SKV G-jeugd in een meer evenwichtige poule is ingedeeld.

Door het enthousiasme binnen de hele vereniging komen op den duur de resultaten vanzelf. Het afgelopen jaar waren er veel kampioenen bij de jeugd, waarvan een aantal bij de meisjes en zelfs weer eens een kampioen bij de seniorenselectie: SKV 2!
Bij de senioren was SKV G1 de laatste jaren regelmatig de enige kampioen. In de afgelopen voorjaarscompetitie moest het team, door een onfortuinlijke start, tevreden zijn met een derde plaats in de hoogste G-klasse van district Oost.

Naast het sportieve gedeelte zijn er de vorige zomer allerlei projecten op het gebied van de accommodatie in een poep en een zucht gerealiseerd. Nu nog het tweede kunstgrasveld. Dat moet een fluitje van een (weliswaar behoorlijke) cent zijn. Ook daarvoor viva voetbal, viva SKV!

2015-06-22