2015-08-14
Het is weer begonnen

Het is weer begonnen

De afgelopen week is het weer begonnen. Wat is ‘het’? In de maand augustus is ‘het’ natuurlijk ‘het voetballen’. Kan niet missen want de kranten hebben alweer vol gestaan met de voorbeschouwingen en de uitslagen van de Europacups, de Ere- en Eerste divisie en ook de Wageningencup stond lokaal en regionaal weer in de belangstelling.
Of je het nu leuk vindt of niet maar vanaf de maand augustus is voetbal weer ‘het’ gespreksonderwerp van een miljoen leden van de KNVB in 3000 voetbalkantines.
Daarnaast zijn er nog vele miljoenen lezers van kranten en tv-kijkers die ook een duit in het zakje doen.
Van pupillen tot veteranen, van witte boorden tot overalls en van minirokken tot tuinbroeken is voetbal vanaf nu weer de belangrijkste bijzaak van het leven.
Soms even van de voorpagina’s verdwenen door bootvluchtelingen, oorlogen en ontploffende chemische fabrieken of kerncentrales maar een paar dagen later staat voetbal weer met stip op 1.

Iedereen heeft het er weer over of PSV ook dit jaar kampioen wordt, dat Ajax steeds jonger wordt en straks met de luiers aan het veld op komt en dat Feyenoord het van nog harder werken moet hebben.
En wie wil weten wat de lokale helden van de F 10 tot het eerste elftal van de verschillende verenigingen gaan doen moet een visje gaan eten bij de viskar aan het plantsoen. Daar weet men alle ins en outs. Niet alleen van het plaatselijke voetbal maar ook van alle internationale competities.

Ook van de competitie van de Faeröer Eilanden? Ook kenners van de pupillencompetitie van de Faeröer Eilanden zul je ongetwijfeld treffen bij de viskar aan het plantsoen. De kennis van voetbal is daar groter dan waar ook ter wereld. Niet geloven? Ga er maar eens een visje eten want uiteraard is ‘het’ daar ook weer begonnen!

2015-08-14