2015-11-04
Het zeer korte verhaal (1)

Het zeer korte verhaal (1)

Elke zondagochtend om kwart voor negen is op NPO Radio 4 het tijd voor het Zeer Korte Verhaal (ZKV). Een ZKV wordt op dat tijdstip voorgelezen door de uitvinder ervan, en tevens winnaar van de Constantijn Huygensprijs 2010, de schrijver A.L. Snijders.
Voor veel luisteraars is een ZKV een literaire peppil om de dag of zelfs de week positief mee te beginnen. Voor ‘Nederland Leest’ heeft A.L. Snijders een boek samengesteld met (Zeer) Korte Verhalen uit de Nederlandse literaire geschiedenis. Dit boek is deze maand voor leden gratis te verkrijgen in de bblthk.

Deze week in mijn column een speciaal voor de lezers van de kabelkrant geschreven ZKV dat echter zo kort is dat je beter kunt spreken van een SKV: een Super Kort Verhaal.
Mijn SKV heeft, zoals bij vele verhalen, als onderwerp de liefde. De liefde waarin zich allerlei obstakels lijken aan te dienen. Ook mijn verhaal eindigt, zoals je dat van een liefdesverhaal mag verwachten, met een verrassend slot. De titel is ‘Muziek’.

Muziek

Zij was een echte liefhebber van muziek
Dus trouwde ze met een drankorgel
Die veel noten op zijn zang had
Graag de eerste viool speelde
En constant zijn fluit achternaliep.

En toen?
Toen leefden ze nog lang en gelukkig.

2015-11-04