2015-11-19
Het zeer korte verhaal (3)

Het zeer korte verhaal (3)

Komende week is de laatste week van de maand van het Zeer Korte Verhaal (ZKV). Het Super Korte Verhaal (SKV), zoals ik het kleine broertje van het ZKV heb genoemd, wordt door sommigen ook wel een gedicht genoemd.
Uitgaande van de gedachte dat een gedicht een zeer gecomprimeerd verhaaltje is, zou je dat in sommige gevallen kunnen stellen.

Deze week is mijn super kort verhaal zo super kort, slechts vijf regels, dat je het inderdaad een vijfregelig gedicht (kwintet) zou kunnen noemen. Wat zeg ik? Het is een gedicht! In het Engels heet dit soort gedichten waarom je kunt glimlachen, een light verse. Door Drs P in het Nederlands vertaald als een plezierdicht. De titel is: ’Prille erotiek’.

Prille erotiek

Zij en de zomer waren mooi
De lucht zat boordevol muziek
Maar zelfs het zeer ervaren hooi
Gewend aan prille erotiek
Vond mijn geklungel maar geklooi

2015-11-19