2016-03-10
Mantelzorg

Mantelzorg

De belastingdienst over de digitale aangifte: je hoeft bijna niets meer in te vullen, dat hebben wij al gedaan. Je hoeft alleen maar op een knop te drukken en de aangifte is gebeurd. Dat scheelt een hoop rompslomp en het is goed voor het milieu. Geen papieren aangifte meer, dat scheelt een veelvoud aan het kappen van 900 populieren in het binnenveld. Digitaal is ideaal! Is dat wel zo?
Als je geen computer hebt of als je wel een computer hebt maar er nauwelijks mee om weet te gaan? Geen probleem: vraag het aan de mantelzorg. Wat klopt er niet aan deze redenering? Een hele hoop! Als je geen mantelzorg hebt kun je haar ook niets vragen. Als je wel mantelzorg hebt kun je als overheid haar dan eindeloos blijven belasten? De verzorgingshuizen sluiten: de mantelzorg is het toverwoord.
De thuiszorg stoppen: geen probleem de mantelzorg lost alle problemen voor u op. Voor klusjes in huis: vraag het de mantelzorg. Nog even en alle service verlenende instanties kunnen opgeheven worden omdat de mantelzorg met frisse moed voor iedereen klaar staat. 

Taxi nodig: de mantelzorg. Verpleegster nodig: de mantelzorg. Begrafenissen: de mantelzorg. De winterschilder: de mantelzorg. Zelfs de prostitutie kan afgeschaft worden: de mantelzorg staat heupwiegend in jarretel klaar voor elke behoeftige.

De mantelzorg is onderhand het afvalputje van de samenleving. Nog even en de meeste mantelzorgers hebben door overbelasting zelf mantelzorg nodig. De bedachte oplossing van problemen helpt op deze manier zichzelf om zeep.
Maak ik een karikatuur van de mantelzorg? Nee, dat heeft de overheid al gedaan

10-03-2016