Reclame in het voetbal

Luisteren

Conference uitgevoerd door:
Klaas de Vries

Scan de code of klik erop

Reclame in het voetbal

Mannen!
In de gang van zaken rond de interland die wij zo meteen gaan spelen zijn om financieel-technische redenen een aantal wijzigingen aangebracht. In de eerste plaats: Soestdijk wil ons niet langer sponsoren daarom maken wij geen reclame meer voor hen. Hierbij zijn de oranje shirtjes en het Wilhelmus afgeschaft. De rechten van het volkslied zijn opgekocht door een groot kruideniersbedrijf en daarom zingen wij straks uit volle borst met de kapel mee het lied: Leve de man van de SRV van je hieperdepiep hoeree. We spelen vanmiddag in blauwe shirtjes vanwege onze sponsor de Geheelonthoudersvereniging RUK, Redt Uw Kameraden en in gele broekjes met een wit druipende bovenrand vanwege onze andere sponsor Heinekens bierbrouwerijen. Dan heb ik nog een paar wijzigingen in jullie privésfeer. Libero Adrie moet in opdracht van een sigarettenfabriek zo snel mogelijk een dochter verwekken en haar Belinda noemen. Rijsbergen in opdracht van een  margarinefabriek ook een dochter en haar Wajang noemen en snelle Ren. in opdracht van Playtex: het geeft niet wat je verwekt als het kind maar heet: Niet te geloven een pantpanty. 

René zit vanmiddag op de reservebank. Dan de wedstrijd van hedenmiddag.
Voor de wedstrijd slaat onze centervoor Ruud een kruisje. En Ruud doe het een beetje laag want het wordt betaald door Cross your heart BH’s.
Vervolgens de eerste 30 seconden twee perfecte combinaties volgens plan 6B, waarbij het middenveld met de punt naar achteren speelt en gevoed wordt door de beurtelings opkomende vleugelverdedigers. Op hun beurt brengen zij de bal naar de storende centervoor die de bal met het hoofd teruglegt op de opgekomen voorstopper. Die scoort twee keer met een bananashot: 2-0!
De rest van de wedstrijd speelt zich af voor de borden van Rothuis Verf en K. Schut Mortoren door middel van smokkelen, treuzelen, opzettelijk uittrappen, overtredingen en dergelijke.

Stel je bij het ingooien voor het bord van Rothuis Verf een beetje tactisch op en ga niet voor het woord ‘huis’ staan want anders staat er Rot Verf.
Ja, hetzelfde geldt voor de ‘sch’ van K.Schut Motoren!
De laatste 30 seconden weer twee perfecte combinaties volgens plan 6B variatie 1A, waarbij de storende centervoor de bal niet met het hoofd teruglegt op de opkomende voorstopper maar zelf een keer links en een keer rechts inkopt: 4-0 eindstand dus. Mannen, tenslotte nog dit. 
Laat je niet opjagen door je tegenstander. Weet en besef dat de slaventijd al meer dan 100 jaar achter je ligt.

Uit: Cabaretprogramma De Groeten, 1971/1973